Свързани текстове: ТАСС: България реши да изгони предстоятеля на Руската православна

...
Свързани текстове: ТАСС: България реши да изгони предстоятеля на Руската православна
Коментари Харесай

ДАНС: Руснак и двама беларуси ще бъдат експулсирани, защото застрашават националната сигурност

Свързани текстове: ТАСС: България реши да изгони предстоятеля на Руската православна черква в София

Със заповед на ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) са наложени насилствени административни ограничения " експулсиране ", " лишаване правото на престояване " и " възбрана за влизане в Република България " за интервал от 5 години на следните непознати жители:

- Н. З. - жител на Руската Федерация
- Е. П. - жител на Беларус
- В. Б. - жител на Беларус

Мерките са наложени по отношение на осъществявана от тях активност, ориентирана против националната сигурност и ползи на Република България.

Придобити са данни за дейности на посочените лица, свързани с реализацията на разнообразни детайли от хибридната тактика на Руската Федерация за целеустремено оказване на влияние върху обществено-политическите процеси в Република България в интерес на съветските геополитически ползи.

Придобити са данни за дейности на посочените лица, свързани с реализацията на разнообразни детайли от хибридната тактика на Руската федерация за целеустремено оказване на влияние върху обществено-политическите процеси в Република България в интерес на съветските геополитически ползи.

Взетите ограничения са в осъществяване на пълномощията на ръководителя на ДАНС, съгласно Закона за чужденците в Република България и в осъществяване на функционалностите на Агенцията съгласно Закона за Държавна организация " Национална сигурност ".

По-рано през днешния ден ТАСС заяви, че българските управляващи са решили да изгонят от страната предстоятеля на Руската православна черква в София архимандрит Васиан (Змеев).

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР